- 50g fasoli adzuki, wcześniej namoczonej
- pół puszki pomidorów
- zielona papryka
- papryka konserwowa
- 30 dkg pieczarek
- mała czerwona cebula
- pół kostki rosołowej, pieprz cayenne, papryka czerwona, ocet balsamiczny
Fasolę zalewamy 750ml wody, gotujemy 20 minut, dodajemy pomidory i kostkę rosołową. Paprykę zielona i konserwową kroimy w kostkę, pieczarki myjemy kroimy w ćwiartki, cebulę obieramy i kroimy w grube talarki. Kiedy fasola zmięknie dodajemy łyżkę octu balsamicznego, następnie pokrojone warzywa, dusimy około 15 minut. Na sam koniec przyprawiamy słodką papryką i pieprzem cayenne.
Podawać możemy z prosta surówką z ogórków i pomidorów i cebuli.
Fasola adzuki to najlepsza fasola dla osób odchudzających się. Jest pełna regulujących masę ciała składników pokarmowych, działa jak gąbka wyciągająca nadmiar płynów z organizmu. Fasolę adzuki powinno jadać się co najmniej raz w tygodniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz