poniedziałek, 9 stycznia 2012

Faszerowane pomidory

  • duże pomidory
  • brązowy ryż
  • czerwona fasola
  • kukurydza
  • cebula
  • mozzarella (lub inny ser)
  • pieprz, sól, curry, bazylia, oregano

Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem curry. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Pomidory myjemy, odcinamy kapelusze, środki wycinamy, kroimy, dokładamy do przysmażonej cebulki i dusimy na małym ogniu około 10 minut. Następnie dodajemy fasolę, kukurydzę, ugotowany ryż i pokrojoną mozzarellę i dusimy jeszcze chwilę wszystko razem. Przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano. Tak przygotowany farsz nakładamy do wcześniej przygotowanych pomidorów. Wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na 20-25 minut.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz