poniedziałek, 9 stycznia 2012

Papryki faszerowane na ostro

  • biała papryka
  • mielone mięso z indyka
  • pieczarki
  • cebula
  • kukurydza
  • czerwona papryka
  • sól, pieprz, czosnek, ostra papryka

Paprykę myjemy, odcinamy kapelusz i wycinamy gniazdo. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na patelni, po chwili dodajemy pieczarki i dusimy. Następnie dodajemy mięso mielone i razem dusimy przez ok 10 minut. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Do mięsa dodajemy czerwoną paprykę i kukurydzę, po czym wszystko przyprawiamy i zostawiamy jeszcze na chwilę na ogniu. Farsz nakładamy do wcześniej oczyszczonej białej papryki i wkładamy do piekarnika na 40 minut. Podajemy ze startymi burakami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz