piątek, 27 lipca 2012

Musztardowa zupa z pora

Od dzisiaj będę robiła najciekawsze według mnie przepisy z książki Olgi Smile pt. "Smak Imprezy". Zaczynam od niebanalnej zupy z pora. Jest to najciekawsza propozycja jak dla mnie. Uwielbiam pora i zupy z pora też :) Próbuje więc takiej nietypowej, z makaronem ryżowym i musztardą francuską. 


Wyszło dość egzotycznie, zupa ma bardzo charakterystyczny smak. I w przeciwieństwie do pomidorówki może nie zasmakować każdemu.






  • duży por
  • śmietana 200ml (30%)
  • musztarda (francuska 2/3 opakowania)
  • kostka rosołowa warzywna
  • 100g makaronu ryżowego



  • Por kroimy w talarki, przez chwile podduszamy, na łyżce masła i odrobinie wody. Następnie zalewamy wrzątkiem (około 2L), dodajemy kostkę rosołową i gotujemy około 5-10 minut. Dodajemy musztardę i śmietanę. Na koniec makaron ryżowy wkładamy do zupy i odstawiamy do ostygnięcia. Jeśli zupa tego potrzebuje to doprawiamy solą i pieprzem. 

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz