- szklanka mąki krupczatki
- szklanka piwa
- jajko
- pół łyżeczki soli, łyżeczka kurkumy, odrobina oleju
- puszka czerwonej fasoli
- 20dkg pieczarek
- cebula
- przecier pomidorowy
- sól, przyprawa tzatziki, papryka ostra
- szczypiorek i kwaśna śmietana
Zaczynamy od podsmażenia cebuli pokrojonej w półtalarki, następnie dodajemy pieczarki pokrojone niezbyt drobno. Po kilku minutach dodajemy odsączoną wcześniej fasolę i przecier pomidorowy. Na wolnym ogniu gotujemy aż całość będzie miała konsystencję gęstego sosu. Na sam koniec przyprawiamy.
Składniki na ciasto miksujemy i smażymy niezbyt duże naleśniki. Do gotowych naleśników dodajemy dwie łyżki farszu i składamy na pół. Podajemy oprószone szczypiorkiem i z łyżką kwaśnej śmietany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz