sobota, 14 stycznia 2012

Piwne tacos



ciasto:

  • szklanka mąki krupczatki
  • szklanka piwa
  • jajko
  • pół łyżeczki soli, łyżeczka kurkumy, odrobina oleju
farsz:

  • puszka czerwonej fasoli
  • 20dkg pieczarek
  • cebula
  • przecier pomidorowy
  • sól, przyprawa tzatziki, papryka ostra
  • szczypiorek i kwaśna śmietana
Zaczynamy od podsmażenia cebuli pokrojonej w półtalarki, następnie dodajemy pieczarki pokrojone niezbyt drobno. Po kilku minutach dodajemy odsączoną wcześniej fasolę i przecier pomidorowy. Na wolnym ogniu gotujemy aż całość będzie miała konsystencję gęstego sosu. Na sam koniec przyprawiamy. 
Składniki na ciasto miksujemy i smażymy niezbyt duże naleśniki. Do gotowych naleśników dodajemy dwie łyżki farszu i składamy na pół. Podajemy oprószone szczypiorkiem i z łyżką kwaśnej śmietany. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz