piątek, 8 czerwca 2012

Deser? tak, poproszę

Deserów i słodkości sobie raczej odmawiam. Ale ten jest bardzo niewinny ;)






Składniki na jedną porcję:
  • 200g truskawek
  • pół opakowania jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki musli 

Truskawki rozgniatamy widelcem na papkę. Zostawiamy dwie mniejsze sztuki do dekoracji. Na dół szklanki wsypujemy jedną łyżkę musli, następnie układamy warstwę truskawek, polewamy jogurtem. Na wierzch sypiemy drugą łyżkę musli. Dekorujemy dwoma przekrojonymi na pół truskawkami. 
Można zjeść od razu tak jak ja ;), ale można też wstawić na jakiś czas do lodówki lub zamrażalnika. Taki mocno schłodzony  może być smaczniejszy. Ale za bardzo kusił, żeby tyle czekać.

2 komentarze:

  1. Muszę koniecznie zrobić sobie taki deserek z jogurtem greckim z Lidla a dodam borówki bo truskawek już chyba nie dostanę.

    OdpowiedzUsuń