Z ciasta francuskiego można przygotować wiele pyszności. Tym razem połączyłyśmy je z cebulą, papryką i oliwkami. Proste, ale jakie pyszne. Przekąska idealna :).
- gotowe ciasto francuskie
- zielone oliwki
- czerwona papryka
- cebula czerwona
- pesto
- sól, bazylia, pieprz
Cebulę kroimy w plasterki. Delikatnie podsmażamy tak aby się nie rozwaliły. Paprykę kroimy w paseczki, podduszamy do miękkości, solimy. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Na połowę z nich nakładamy cebulę, paprykę i oliwki. Możemy posypać bazylią. Drugą połowę kwadratów smarujemy pesto, nakładamy paprykę i oliwki, możemy posypać pieprzem i wszystko wkładamy do piekarnika na 15-18 minut. Pieczemy w temperaturze 200 stopni (tyle co na opakowaniu na cieście francuskim).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz