poniedziałek, 9 stycznia 2012

Cukinia faszerowana z sosem tzatziki

  • cukinia
  • papryka
  • cebula
  • fasola czerwona
  • oliwki
  • ocet balsamiczny, szczypiorek, sól
sos:
  • czosnek
  • jogurt naturalny
  • świeży ogórek
  • cukier
  • sól, pieprz
Czosnek drobniutko siekamy, dodajemy łyżkę miodu, pozostawiamy na kilka minut, ogórka ścieramy na tarce, dodajemy jogurt i przyprawiamy solą i pieprzem.
Cukinię przepoławiamy, środki wydrążamy. Miąższ dodajemy na patelnię razem z pokrojoną papryką, cebulą i fasolą. Dodajemy łyżkę octu, odrobinę wody i sól, dusimy aż zmiękną. Nadziewamy cukinię farszem, wsadzamy do piekarnika na 10 min. Podajemy z sosem, oliwkami i szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz