- 2 buraki małe
- 1 marchewka
- 1/2 jabłka
- 1 ogórek kiszony
- mały kawałek pora
- sok z cytryny, oliwa z oliwek
Wszystkie składniki starłam na tarce, wymieszałam polałam łyżką oliwy i skropiłam sokiem z cytryny.
Trochę trzeba się namęczyć przy tarciu, ale surówka jest naprawdę bardzo smaczna.
Dobrze komponowałaby się jako dodatek do mięs czy ryby.
Ja tam jednak do takich męczących zadań wolę używać malaksera ;) Jednak surowe buraczki są bardzo zdrowe - dużo bardziej niż gotowane, bo nie tracimy witamin i innych cennych składników.
OdpowiedzUsuńsmak rewelacja, polecam.
OdpowiedzUsuńNo, w końcu coś z surowych buraków!
OdpowiedzUsuńPyszna
OdpowiedzUsuńNa drobnej tartce?
OdpowiedzUsuńNo wreszcie, jak surówka to z surowych buraków! Brawo, tego właśnie szukałem!
OdpowiedzUsuń