poniedziałek, 23 stycznia 2012

Francuskie paczuszki z łososiem

Poniższy przepis przedstawia najlepsze według Magdy połączenie smaków. Łosoś, mozzarella, pesto i ciasto francuskie komponują się we wspaniała całość, którego smaku nie da się opisać słowami. Zapiera dech w piersiach. 

Doskonale nadaje się na małe lub duże party, a  także na zwykłą kolację. Jest to danie szybkie, które nie wymaga wielkich pokładów energii. 


  • ciasto francuskie
  • łosoś wędzony
  • ser mozzarella
  • pesto
  • zioła prowansalskie
Ciasto francuskie można zrobić samemu lub kupić gotowe w sklepie. My skorzystałyśmy z takiego sklepowego.

Ciasto francuskie kroimy na 8 równych prostokątów. Każdy z nich smarujemy łyżeczka pesto, układamy na nim kawałki łososia i mozzarelli. Posypujemy ziołami prowansalskimi. Szczelnie zalepiamy, podobnie jak pierogi. Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez 25 minut. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz