Poniższy przepis przedstawia najlepsze według Magdy połączenie smaków. Łosoś, mozzarella, pesto i ciasto francuskie komponują się we wspaniała całość, którego smaku nie da się opisać słowami. Zapiera dech w piersiach.
Doskonale nadaje się na małe lub duże party, a także na zwykłą kolację. Jest to danie szybkie, które nie wymaga wielkich pokładów energii.
- ciasto francuskie
- łosoś wędzony
- ser mozzarella
- pesto
- zioła prowansalskie
Ciasto francuskie można zrobić samemu lub kupić gotowe w sklepie. My skorzystałyśmy z takiego sklepowego.
Ciasto francuskie kroimy na 8 równych prostokątów. Każdy z nich smarujemy łyżeczka pesto, układamy na nim kawałki łososia i mozzarelli. Posypujemy ziołami prowansalskimi. Szczelnie zalepiamy, podobnie jak pierogi. Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz