Dobre na święta i nie tylko. Szybkie w przygotowaniu i bez pieczenia czyli wychodzi zawsze. Do tego nie przeraża ilością kalorii.
- duża paczka herbatników
- budyń waniliowy, mleko, ksylitol
- kawa
- likier (niekoniecznie, ale nadaje ciekawą nutę, my użyłyśmy Bols Butterscotch)
- posypka (dowolna)
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, dosładzamy dwiema łyżkami ksylitolu. 2 łyżeczki kawy zalewamy szklanką wody, dodajemy do tego 50 ml likieru. Herbatniki maczamy w kawie, układamy ściśle koło siebie. Na herbatniki nakładamy budyń, a potem znowu herbatniki i tak, aż do skończenia herbatników. Na samej górze powinna się znaleźć warstwa budyniu, która dekorujemy. Całość wkładamy na 2-3 godziny do lodówki.
Jakie proste i efektowne
OdpowiedzUsuńWygląda naprawdę pysznie:3
OdpowiedzUsuńKilka składników, niepotrzebny piekarnik i taki elegancki warstwowy efekt :-)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie!!
OdpowiedzUsuńbardzo proste :)
OdpowiedzUsuńwww.smacznienadiecie.blox.pl